۱۶ اسفند ۱۳۸۵، ۱۱:۳۰

وزیر بهداشت در هشتمین همایش آموزش پزشکی کشور خبر داد :

تشکیل کمیسیون ارزیابی علوم پزشکی در وزارت بهداشت / رشد 40 برابری رشته های فوق تخصصی پزشکی در کشور

تشکیل کمیسیون ارزیابی علوم پزشکی در وزارت بهداشت / رشد 40 برابری رشته های فوق تخصصی پزشکی در کشور

وزیر بهداشت از تشکیل کمیسیون ارزیابی علوم پزشکی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: ضرورت ایجاد این کمیسیون بوجود آمده و می تواند با تکرار تجربه ای که در دهه 60 میلادی وجود داشت به تغییرات موثر در نظام آموزش پزشکی کشور منجر شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به کرمان، دکتر کامران باقری لنکرانی شب گذشته در مراسم افتتاحیه این همایش در تالار فارابی بیمارستان نوریه دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: اهمیت مستند سازی و مبتنی کردن سیاست های آموزشی بر اساس تحقیقات و پژوهش علت اصلی برگزاری سالیانه همایش آموزش پزشکی است.

وی افزود: آموزش پزشکی در 28 سال گذشته شاهد تحولات چشمگیری بوده است. در سال 64 نزدیک 3 هزار پزشک خارجی برای ارائه خدمات ناقص در ایران فعالیت می کردند اما اکنون صحبت از کاهش ظرفیت پذیرش دوره های پزشکی است. در حالیکه در پیش از انقلاب یک رشته فوق تخصصی وجود نداشت هم اکنون در 40 رشته فوق تخصصی در ایران دستیار تربیت می شود و این همه نشان دهنده مسیر رو به اعتلاء کشور است.

لنکرانی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که هر رشد و نموی نیاز به بازنگری برای رشد دارد و نباید تنها به افتخارات گذشته بسنده کرد.

وی در ادامه با ارائه مقاله ای و بررسی اصلاحات در آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: مجلات روز دنیا مسئله آموزش پزشکی و تطابق آن با نیازهای روز جامعه را مورد بررسی همیشگی قرار داده اند. همیشه این مسئله مطرح است که چه توقعی باید از دانشجوی پزشکی وجود داشته باشد و روش های ارتباط با بیمار، اخلاق حرفه ای و مهارت های لازم را چگونه باید فرا گیرد.

وزیر بهداشت افزود: دانشجوی پزشکی باید یک فراگیر مداوم باشد و در عین حال اطلاعات سازمانی مناسبی نیز داشته باشد. خوشبختانه این مسئله در کشور ما در بازنگری برنامه های آموزش پزشکی مورد توجه قرار گرفته است.

وی با تأکید بر این مسئله که با حجم مطالب زیاد نباید از رشد فکری دانشجو جلوگیری کرد و باید مطالب بالینی نیز در اولویت آموزش قرار گیرد.

لنکرانی با اشاره به بحث ارتباط گیری دانشجویان علوم پزشکی گفت: مطالعات نشان داده که یکی از مهمترین دلایل عدم رضایت بیمار به کمبود مهارت و عدم ارتباط پزشک با بیمار باز می گردد و در خطای پزشکی نیز تأثیر گذار است. البته این موضوع اگر به صورت آزمون ها و امتحان های متعدد به دانشجو آموزش داده شود چندان مفید نیست .

وی خاطرنشان کرد: فرآیند ارزیابی مداوم در دانشکده های پزشکی به عنوان یک استاندارد تعریف شده و باید با اجرایی کردن آن توانمندی و مهارت های بالینی دانشجویان پزشکی را افزایش داد.

وزیر بهداشت با اشاره به موضوع اخلاق حرفه ای گفت: در کشورهای غربی به این مسئله توجه شده است و هویت فردی و حیثیت انسانی حفظ می شود. توجه به اخلاق حرفه ای موجب شده که مراکز متعددی در زمینه اخلاق پزشکی ایجاد شوند اما باید اذعان داشت که انتشار بورشورهای متعدد نمی تواند تأثیر چندانی در عالم واقع بر روی اخلاق حرفه ای داشته باشد. زیرا رفتارهای حرفه ای پنهان بخشی از این مسئله را تشکیل می دهد.

وی افزود: جامعه پزشکی به مرحله ای باید برسد که خودش کنترل کننده باشد. این مسئله در آموزش ما مغفول واقع شده است. آموزش سازمان دهی و تفکر سازمانی پس از فارغ التحصیلی آموزش داده می شود که تأثیر زیادی ندارد و باید در حین آموزش باشد.

لنکرانی با اشاره به بحث ارتقاء هیئت علمی اظهار داشت: ارتقاء اعضای هیئت علمی یک نوع جهت دهی است که مدیریت نسبت به اعضای هیئت علمی اعمال می کند. یک هیئت علمی باید در گروه آموزشی خود تلاش مضاعفی داشته باشد و به عنوان یک دانشور (Scholarship) و فرهیخته باید بتواند در عرصه آموزش یک فعالیت چشمگیر انجام دهد و آن را در معرض استفاده دیگران قرار دهد. انتقاد اصلی که به بخش پژوهش در آئین نامه ارتقاء وجود دارد این است که به پژوهش نگاه کمی صورت می گیرد.

وی افزود: آموزش اطلاعات به نحو موثر به دانشجو از مهمترین وظایف عضو هیئت علمی است و در این راه یک دانشور باید بتواند در حین آموزش فایده ای را به دانشجو برساند و اگر به روند آموزش و تأثیر آن در ارتقاء بی توجهی کنیم متاسفانه آموزش را از میان می بریم .

وزیر بهداشت گفت: در آموزش پزشکی افراد و گروه های مختلفی نقش دارند و همین مسئله باعث می شود که کوچکترین تغییری در آن گروه های مختلفی را به واکنش وادارد، بنابراین برای آغاز تغییرات باید بر اساس یک نظام ارزشیابی دقیق حرکت کرد.

وی افزود: مصرف کنندگان خدمات آموزش پزشکی یعنی مردم نقش مهمی در ارزیابی آموزش پزشکی و دانشجویان علوم پزشکی دارند و اصلاحات آن نیاز به عزم ملی دارد. 

به گزارش مهر، هشتمین همایش آموزش پزشکی با تأکید بر موضوع ارزشیابی در آموزش پزشکی از 15 تا 17 اسفند ماه سال جاری در کرمان برگزار می شود.  

کد خبر 458030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha